41 – Robert D.W. Moulton 21 jaar (QR84 NL)

41 – Robert D.W. Moulton 21 jaar (1922 – 29 juni 1943)

F/Sgt. Robert Douglas Webster Moulton was de zoon van William A. Moulton (vader) en Myrtle Moulton – Webster (moeder) uit Lansdowne, Ontario. En geboren op 1 januari 1922 in de plaats Lansdowe Ontario

Toen hij 6 jaar was ging hij in 1928 naar de Mitchellville basis school tot 1934 Hierna ging hij vanaf 1934 tot en met 1938 naar de Lansdowe hoge school voor de basis opleiding werktuigbouwkunde., Na deze opleiding ging hij werken op de boerderij van zijn vader in Lansdowne. Zijn interesse ging uit nar chauffeur op een tractor en vrachtauto. Hobby’s waren golfbal, schaatsen hockey en zwemmen.

Op 13 november 1941 melde hij zich aan bij de RCAF in Ottawa Ontario. Vier personen uit zijn naaste omgeving gaven bij zijn aanmelding een verklaring van goed gedrag af. Er volgde een medische keuring, met goed gevolg en hij wed toegelaten tot de RCAF over zijn opleiding en zijn tijd in Engeland is weinig bekent. Wel dat zijn ouders op 2 februari 1944 het officiële bericht ontvangen dat hun zoon tijdens terugkeer van een missie in Nederland is gesneuveld en begraven werd op de algemene begraafplaats Crooswijk in Rotterdam.

Ducumenten Documents Moulton

13 – Crashlocatie Rijsoord: klik hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *