32 – Walter S. Beaty 23 jaar (QR81 NL)

32 – Walter Stanley Beaty 23 jaar (17 november 1919 – 4 april 1943) Read translation

Warrant Officer Walter Stanley Beaty was de zoon van William Stanley en Hazel Irene Beaty uit London Ontario. Hij werd geboren in de plaats Milton, Ontario. Hij had twee broers Wlliam Harvey en Robert Harold en een zuster Margaret De familie met uitzondering van zijn zuster woonden in de 115 King street London Ontario. Zijn zuster Margaret woonde in de 731 Waterloo street in dezelfde plaats.

Hij volgde de basisschool in London, Ontario en ging daarna twee jaar naar de technische school Vervolgens ging hij 3 jaar naar de Universiteit in Toronto. Na zijn studie werkte hij 2 jaar op een boerderij

In juni 1941 melde hij zich aan bij de Royal Canadian Air Force (RCAF). Na zijn medische keuring werd hij in augustus 1941 toegelaten tot de RCAF en kreeg een basis opleiding In maart 1942 volgde hij op de school van observer en air bomber een opleiding die hij maar net haalde. In januari 1943 werd hij overgeplaatst naar Engeland en volgde daar nog enige opleiding tot air bomber in een Halifax bommenwerper. Hij werd ingedeeld bij het 405 “Vancouver” Squadron.   In de nacht van 3 op 4 april 1943 kreeg zijn squadron van bomber command de opdracht mee te doen met en aanval in Duitsland Met de Halifax bommenwerper LQ P serie nummer DT723 steeg hij met 6 collega’s om 20.00 uur op van de basis Leeming in Yorkshire. De opdracht was een bombardement op de Duitse stad Essen. Na hun bommenlading gelost te hebben wordt het toestel vanaf de grond gevangen in een lichtbundel Het afweergeschut richt zich op het toestel en het wordt diverse malen licht geraakt. De piloot probeert uit het zoeklicht te komen en duikt weg, Hierbij wordt het kompas onbruikbaar en het toestel dat terug vliegt naar Engeland wijkt af van zijn route in zuidelijke richting. Plots wordt het aangevallen door een Duitse nachtjager en een van de motoren vliegt in brand en het toestel wordt onbestuurbaar. De piloot geeft opdracht uit het vliegtuig te springen en Walter Beaty springt als eerste. Als laatste springt de piloot. Een van de bemanningsleden hoort, hangend aan zijn parachute, een fluitsignaal als teken dat de kans dat er in het water wordt geland groot is. De bemanning land op het eiland Tiengemeten nabij Zuid-Beijerland. Alleen Warrant Officer Walter Beaty ontbreekt. Hij is als enige in het Hollands diep terecht gekomen en verdronken. Zijn lichaam is nooit gevonden. Zijn ouders krijgen enige dagen later een bericht dat hun zoon vermist wordt en in oktober 1944 het definitieve bericht van zijn dood. In oktober 1945 krijgt zijn zus Margaret bericht dat zij het soldij van 307 Canadese dollars zal ontvangen waar haar broer nog recht op had. Zij stuurde een bericht terug dat zij daar geen recht op had maar gestuurd moest worden naar haar ouders. Pas in 1952 kregen de ouders een bericht dat het lichaam van hun zoon niet gevonden was en dus voor hem geen graf wat zijn ouders veel verdriet heeft gedaan.

Documenten Documents Beaty

10 – Crashlocatie Tiengemeten: klik hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *